Lucrări de René Magritte, Salvador Dalí şi Henri Matisse se regăsesc între cele peste 230 de loturi scoase la licitaţie prin Artmark pe 20 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia „Vechi şi Nou” aduce laolaltă obiecte decorative, tablouri, piese de mobilier şi sculpturi.

Patru cromolitografii semnate de René Magritte şi câte două ale lui Salvador Dalí şi Henri Matisse reprezintă unele dintre cele mai importante lucrări de artă din licitaţie, dar nu şi cele mai scumpe.

Pentru lucrările lui Magritte preţul de pornire este stabilit la 250 - 300 de euro. Pentru cele ale lui Dalí, la 250 de euro, iar pentru ale lui Matisse, la 300 - 400 de euro.

Cel mai scump lot din licitaţie este un ceas de inspiraţie Ludovic al XVI-lea, după un model realizat de François Vion din bronz şi marmură, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Valoarea lui este estimată la 10.000 - 15.000 de euro.

Lucrarea ulei pe pânză „Frumuseţea Edenului”, semnată de francezul Alexis-Joseph Mazzerole, este estimată la 5.000 - 8.000 de euro, iar „Păstoriţă”, de slovenul Friedrich von Thelen-Rüden, are o valoare estimată între 3.500 şi 5.500 de euro.

Licitaţia „Vechi şi Nou” va avea loc pe 20 mai, online, de la ora 19.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.