Poliţiştii din Galaţi au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul căminului de bătrâni ”Sfântul Spiridon” din Galaţi, aflat în administrarea Primăriei, unde autorităţile au anunţat luni îmbolnăvirea a 42 de bătrâni şi a 11 angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi – Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmare mai multor articole din presă, potrivit cărora la nivelul Căminului de Bătrâni Sf. Spiridon Galaţi, mai multe persoane au fost infectate cu COVID-19, unele dintre acestea decedând, existând date că nu s-ar fi luat toate măsurile legale pentru prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase", a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

La căminul "Sf. Spiridon" au murit 16 bătrâni şi sunt confirmate 103 cazuri

de infectare cu noul coronavirus, în rândul vârstnicilor asistaţi şi al

personalului.

Luni,  autorităţile au anunţat că 42 de persoane din căminul ”Sfântul Spiridon” din Galaţi au fost infectate cu noul coronavirus, dar şi 11 persoane din rândul angajaţilor.

Cele peste 50 de persoane fuseseră testate pentru coronavirus în urmă cu
circa 2 săptămâni, iar rezultatele au ieşit atunci negative.

Viceprimarul municipiului Galaţi, Picu Apostol Roman, spune că nu îşi explică valul de noi îmbolnăviri în condiţiile în care din centru au fost scoşi bolnavii, iar măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei au fost draconice.

”Pentru mine, şi vorbesc în nume personal, ce se întâmplă la acest centru nu se poate explica. Au fost testaţi acesti oameni, nu au fost probleme, acum vine un val de perspoane infectate. Nu-şi poate explica nimeni, pentru că după ce s-au făcut testări, după ce au fost decese acolo, procedurile s-au respectat. Au fost luate toate măsurile. Dati-mi voie să suspectez …şi cei care vin să ia testele tare mă tem că au putut să introducă şi dumenealor infecţia în acel centru, prin simpla lor prezenţă. O fi un cumul de factori care a dus la acest nou val sau pur si simplu testele nu sunt de calitate”!, a declarat viceprimarul municipiului Galaţi.

La căminul pentru persoane vârstnice ”Sfântul Spiridon”, aflat în subordinea Primăriei Galaţi, erau 139 de persoane asistate înainte de izbucnirea pandemiei.

În judeţul Galaţi, cu noul val de infectări, sunt, potrivit Prefecturii, 505 bolnavi de coronavirus, în total 71 de oameni pierzând-si viaţa. Au fost efectuate în acest judeţ aproape 4.000 de teste pentru depistarea coronavirusului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.