California ar trebui să facă tot ceea ce este necesar pentru a ajuta producătorul de automobile electrice Tesla să-şi redeschidă singura fabrică de vehicule din Statele Unite, a declarat luni secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii din domeniul sănătăţii din comitetul Alameda, unde se află fabrica Tesla, în Fremont, au declarat, vineri, că uzina trebuie să rămână închisă atâta timp cât vor rămâne în vigoare restricţiile locale adoptate pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Sâmbătă, Tesla a dat în judecată comitatul, iar directorul general Elon Musk a ameninţat cu un tweet că Tesla îşi va muta imediat sediul central din acest stat, unde compania este printre cei mai mari angajatori şi producători, pentru Texas sau Nevada.

"California ar trebui să acorde prioritate şi să facă tot ceea ce trebuie să facă pentru a rezolva acele probleme de sănătate, astfel încât fabrica să se poată deschide rapid şi în siguranţă", a spus Mnuchin într-un interviu acordat CNBC.

Tesla acuză comitatul Alameda că a încălcat constituţia Californiei prin faptul că a sfidat, joi, ordinul guvernatorului statului, Gavin Newsom, care permite producătorilor să îşi reia activitatea.

Comitatul Alameda şi biroul guvernatorului au refuzat să comenteze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.