Problema ridicată de hotărârea Curţii Constituţionale germane cu privire la cumpărrarea de datorii de către banca Centrală Europeană (BCE) poate fi soluţionată dacă BCE explică acest program, a declarat luni cancelarul geran Angela Merkel în cadrul unei reuniuni a conducerii Uniunii Creştin Democrate (CDU), citată de două surse care au participat la întâlnire, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii de la Karlsruhe au stabilit marţi că unul dintre programele prin care BCE cumpără datorii depăşeşte mandatul băncii şi i-au dat termen trei luni de zile să dovedească necesitatea dispozitivului ”relaxării cantitative” (quantitative easing, QE) de ”relaxării cantitative” (quantitative easing, QE) prin achiziţionare de obligaţiuni..

În caz contrar, Bundesbank (Banca centrală germană) ar putea înceta să mai participe la implementarea acestuia.

Angela Merkel a mai apreciat luni, în reuniunea liderilor CDU, că este de înţeles faptul că Comisia Europeană (CE) insistă asupra faptului că jurisdicţiile naţionale nu pot contesta hotărârile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), care a validat achiziţionarea de active de către BCE, potrivit celor douăsurse citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.