Iranul a avertizat luni cu privire la un regres în eforturile sale împotriva noului coronavirus, în cazul unei nerespectări a consemnelor sanitare şi a anunţat 45 de morţi din cauza covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au restabilit restricţiile de deplasare în provincia Khuzestan (sud-vest), unde situaţia este considerată extrem de îngrijorătoare de către Guvern.

”Ne-am întors înapoi în Khouzestan, din cauza creşterii numărului persoanelor spitalizate şi nerespectării protocoalelor” sanitare, a anunţat la televiziunea de stat adjunctul ministrului Sănătăţii Alireza Raïsi.

”Acest lucru se poate întâmpla în oricare altă provincie, dacă nu suntem atenţi”, a adăugat el, anunţând că restricţii urmează să fie reimpuse şi în alte locuri în cazul în care acest lucru este necesar.

Autorităţile au reînchis serviciile administrative, băncile şi magazinele considerate neesenţiale - în nouă comitate din Khuzestan.

Un purtător de cuvânt al Guvernului, Ali Rabii, a apreciat că ”mai puţin de 50%” dintre locuitorii acestei provincii au respectat consemnele.

Ministerul Sănătăţii a încetat să mai publice bilanţul pandemiei în funcţie de provincii de aproape o lună, cu scopul de a limita deplasările între regiuni.

Televiziunea de stat a difuzat luni imagini în care apare numeroşi locuitori ai capitalei fără mască de protecţie.

Cu alte 45 de morţi în 24 de ore, bilanţul naţional al deceselor a crescut la 6.685, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianouche Jahanpour.

De asemenea, 1.683 de noi contaminări cu noul coronavirus au fost înregistrate oficial, a anunţat Jahanpour, iar bilanţul a crescut la 109.286.

Dintre persoanele infectate, 87.422 s-au vindecat, iar 2.703 de pacienţi se află în stare critică, a anunţat el.

Agenţia oficială iraniană de presă Irna a anunţat sâmbătă că autorităţile au închis 1.300 de site-uri şi au arestat 320 de persoane acuzate de răzpândirea unor zvonuri despre virus pe Internet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.