Scenaristul şi regizorul Olivier Marchal va realiza un film despre viaţa muzicianului francez Johnny Hallyday, care a murit în decembrie 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul va cuprinde experienţele personale şi artistice, de la vârsta de 18 ani şi până la moarte.

Marchal, cunoscut pentru „36 Quai des Orfèvres” şi „Les Lyonnais”, a făcut anunţul duminică, în ziarul Le Figaro. „Va fi un mod de a-i aduce un omagiu”, a spus cineastul, care a dezvăluit şi că a fost contactat de Universal pentru acest proiect.

Filmul va relata viaţa „idolului tinerilor” de după primul lui succes, la 18 ani, şi până la moartea sa, „fără a aborda problemele ridicate de moştenirea lăsată”, a precizat Olivier Marchal.

„Johnny a fost un tip adorabil, fermecător. A avut zece vieţi, m-a emoţionat mult. A avut un talent nebun”.

Realizatorul va avea acces la numeroase documente, prin intermediul Laeticiei, văduva artistului, şi a consilierului lui artistic, Michel Jankielewicz, vechi colaborator al lui Hallyday, care a organizat evenimentul omagial de la Olympia de anul trecut şi care deţine o arhivă impresionantă în ceea ce îl priveşte pe artist.

Cu puţin timp înainte de moartea lui Hallyday, Marchal avea în plan un proiect cinematografic cu muzicianul şi fiica lui, Laura Smet, cu care cineastul a lucrat şi la „Carbone”.

Cea mai dificilă parte în acest proiect o va reprezenta distribuţia - unul sau mai mulţi actori care să îl interpreteze pe Johnny Hallyday în diverse etape ale vieţii.

Jean-Philippe Léo Smet, cunoscut sub numele Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943 şi a fost cântăreţ, compozitor şi actor. Artistul a murit pe 5 decembrie 2017 din cauza unui cancer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.