Televiziunea Română a anunţat că va marca încheierea perioadei de izolare cu seria de recitaluri „Deschide poarta soarelui”, care va fi difuzată în locul semifinalelor concursului Eurovision, anulat anul acesta. În plus, în sâmbăta în care ar fi trebui să aibă loc finala competiţiei internaţionale va fi transmis show-ul pregătit de European Broadcasting Union pentru anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat în care explică cauza situaţiei actuale, cunoscută deja în toată lumea, Televiziunea Română menţionează că în serile de 13, 14 şi 16 mai va transmite, „pentru prima dată în istoria sa”, două evenimente muzicale „unice la nivel naţional şi internaţional”.

Numeroşi artişti din România au ales să marcheze mult aşteptata încheiere a izolării, precizează TVR, cu un spectacol în premieră pentru Televiziunea Română.

Astfel, pe 13 şi 14 mai, de la ora 22:00, la TVR1, zeci de cântăreţi din România participă la „Deschideţi poarta soarelui”. Fiecare reprezentaţie a fost filmată în condiţii de izolare, acasă sau în studioul propriu.

„Inspiraţi de mesajul de unire şi solidaritate al melodiei «Deschideţi poarta soarelui», peste 70 de interpreţi vor cânta imnul show-ului”, mai anunţă televiziunea publică.

Aceste evenimente se înscriu în „Săptămâna speranţei şi a muzicii”, care, potrivit reprezentanţilor instituţiei, „nu se putea încheia fără un eveniment care ar fi trebuit să se desfăşoare în 16 mai: finala concursului internaţional Eurovision”.

Aşteptat şi urmărit pe toate continentele (în România, de aproximativ 200.000 de telespectatori), concursul a fost anulat în acest an, dar organizatorii au decis să ofere publicului, în ziua respectivă, un spectacol Eurovision inedit.

„Eurovision: Europe shine a light” va fi transmis simultan de televiziunile publice din peste 40 de ţări. Artiştii care ar fi trebuit să urce în acest an pe scena de la Rotterdam vor fi prezenţi în spectacol remote.

La finalul show-ului, „întregul continent va străluci”, spune TVR. Edificii reprezentative ale fiecărei capitale vor fi iluminate într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.