Television Academy a clarificat joi că, începând cu anul 2021, proiectele nominalizate la Oscar nu vor mai fi eligibile pentru premiile Emmy, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clarificarea a venit ca răspuns la situaţia prezentă a proiectelor lansate în cinematografe şi cele în versiune VOD, după ce Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) a anunţat că filmele ce vor avea premiera şi vor rula pe platforme de streaming vor fi eligibile pentru premiile Oscar 2021.

În acest caz, cea mai afectată zonă este cea a documentarelor. În ultimii ani, suprapunerea premiilor pentru documentare a fost semnificativă, dar nu a fost şi cazul lungmetrajelor de ficţiune.

„Television Academy sprijină decizia Academiei americane de film prin care permite lungmetrajelor, care iniţial erau destinate distribuţiei în cinematografe, dar care vor fi disponibile prin streaming sau video on demand în timpul crizei provocate de pandemie, să concureze pentru premiile Oscar 2021. Mai departe, Television Academy a decis în luna martie ca, din 2021, programe care au fost nominalizate la Oscar să nu mai fie eligibile pentru competiţia Emmy”.

La finalul lunii trecute, consiliul guvernatorilor AMPAS a decis că filmele lansate pe platforme de streaming, având în vedere că cinematografele americane sunt în continuare închise, vor fi eligibile pentru premiile Academiei acordate anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.