Bărbatul din Buzău de la care a izbucnit focarul de coronavirus în cartierul Poştă din municipiul Buzău are dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce a făcut un live pe Facebook din salonul în care este internat în Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti, în care îi ameninţă pe cei care spun că el este sursa infectărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În filmarea postată pe Facebook, bărbatul de 41 de ani foloseşte un limbaj trivial, ameninţător în principal la adresa celor din etnia sa care spun că de la el s-au îmbolnăvit de coronavirus.

"Ies eu din spital", ameninţă bărbatul.

Ca urmare a apariţiei acestor imagini, poliţiştii s-au sesizat şi au întocmit dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

"În urma imaginilor apărute în spaţiul public în care un buzoian de 41 de ani profera într-o postare pe o reţea de socializare injurii şi ameninţări cu acte de violenţă unor locuitori din municipiul Buzău poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări. Din primele cercetări a reieşit că bărbatul, diagnosticat cu virusul Covid-19, ar fi adresat ameninţări locuitorilor pe fondul acuzelor ce i-ar fi fost aduse ca fiind responsabil de răspândirea virusului. Prin ameninţările adresate, buzoianul a creat o stare de temere în rândul cetăţenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Ane Marie Vrapciu.

Bărbatul mai are un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce ar fi mers în judeţul Ialomiţa, unde a intrat în contact cu socrul său din Bărbuleşti, ulterior confirmat cu coronavirus.

De asemenea, surse din anturajul acestei familii susţin că şi socrul buzoianului ar fi venit de la Bărbuleşti la Buzău.

Judeţul Buzău numără 53 de cazuri de coronavirus, dintre care peste 30 au legătură cu cartierul Poştă, aflat în carantină. Printre bolnavi se află şi cinci copii, cel mai mic având 11 luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.