Fostul candidat la Preşedinţie Ramona Ioana Bruynseels afirmă, într-o postare pe Facebook, că fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a făcut mult rău imaginii DNA şi încrederii oamenilor în această instituţie. Brouynseels consideră că lupta anticorupţie putea fi dusă fără publicitate ”menită să transforme şeful DNA într-o vedetă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doamna Kovesi - că a vrut sau nu - a făcut mult rău imaginii DNA şi încrederii oamenilor în această instituţie. Lupta contra corupţiei putea fi dusă altfel, fără publicitate menită să transforme şeful DNA într-o vedetă, ci fiind orientată spre rezultate”, afirmă fostul prezidenţiabil.

În opinia sa, din dorinţa de a se afirma, Kovesi ”a deschis uşile şi ferestrele insitituţiei, compromiţând procedurile, nerespectându-le de multe ori. Informaţii care trebuiau ţinute secrete au început a fi scurse către presă, din dorinţa de a face show politic”.

”Oameni nevinovaţi au căzut victime ale greşelilor şi dorinţei de putere ale procurorilor mai puţin verticali din instituţie, aduşi în poziţii (de conducere sau nu) pe anumite criterii. Familii distruse, cariere compromise, câteva decese pe motiv de supărare. Milioane de euro au fost cheltuiţi aiurea efectiv, iar prejudiciile nu au fost recuperate. Ne-au fost prezentate bilanţuri triumfătoare (pe hârtie), dar în realitate banii nu sunt găsiţi şi daţi înapoi statului român. Iar toată acea mascaradă cu serviciile secrete în justiţie îmi porvoacă teamă şi revoltă”, afirmă Ramona Ioana Bruynseels.

Ea consideră că unele condamnări au fost justificate, dar au avut de suferit şi oameni nevinovaţi.

”Ne-au manipulat, învrăjbit, ne-au indus ura şi boala. Au stricat sufletul acestui popor încet încet permiţând ca lucrurile de mai sus să se întâmple. Au sădit deznădejde pentru a culege subordonare. Asta ne-au făcut”, conchide Bruynseels.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, în unanimitate, că revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA s-a făcut cu încălcarea mai multor articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, respectiv dreptul la un proces echitabil şi dreptul la libertatea de exprimare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.