Serviciile sud-coreene de informaţii consideră că nimic nu arată că Kim Jong Un a fost operat la inimă, scrie miercuri agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, în contextul în care starea sănătăţii dictatorului nord-coreean face de mai multe săptămâni obiectul unor specualaţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spionajul sud-coreean face acest anunţ la patru zile după ce presa oficială nord-coreeană a relatat că Kim Jong Un a asistat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte într-o regiune situată la nord de capitală - prima sa apariţie publică oficială de la 11 aprilie.

Numărul unu nord-coreean nu a luat parte la marcarea, la 15 aprilie, a 108 ani de la naşterea bunicului său Kim Il Sung, fondatorul regimului stalinist, o absenţă fără precedent, care a îngrijorat şi a alimentat speculaţii despre starea sănătăţii sale.

Mai multe publicaţii americane şi sud-coreene dezvăluiau luna trecută că Kim Jong Un se afla în stare gravă în urma unei operaţii cardiovasculare, informaţii puse la îndoială în cercurile oficiale de la Beijing şi Seul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.