Paisprezece combatanaţi iranieni şi membri ai unor miliţii aliate acestor forţe au fost ucişi în atacuri aeriene nocturne în provincia Deir Ezzor, în nord-estul Siriei, a anunţat marţi Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit SOHR, raidurile aeriene au avut loc ”în cursul nopţii (de luni spre marţi) cu avioane de vânătoare israeliene” şi au vizat deşertul în regiunea Mayadin şi localităţile Al-Salihiyya şi Al-Kawriyya.

Baterii antiaeriene siriene au interceptat rachete israeliene, cu puţin înainte de miezul nopţii de luni spre marţi, care vizau un centru de cercetare situat în nordul ţării, potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana.

Presa oficială siriană nu evocă însă alte atacuri aeriene care, potrivit SOHR, au vizat câteva minute mai târziu poziţii ale unor miliţii proiraniene în deşertul Mayadin.

Potrivit Observatorului, între victime se află irakieni. Însă SOHR nu fost în măsură să precizeze imediat numărul iranienilor şi al membrilor miliţiilor uciţi în atacuri.

Regiunea vizată se află la frontiera cu Irakul - un sector în care forţele iraniene şi aliaţii lor care susţin regimul lui Bashar al-Assad în Războiul din Siria au, de asemenea, o prezenţă militară importantă.

Un purtător de cuvânt al coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statului Islamic (SI), condusă de Statele Unite, a anunţat că această coaliţie nu este cea care a efectuat aceste atacuri.

De la începutul Războiului din Siria, în 2011, Israelul vecin a efectuat sute de atacuri aeriene în această ţară, vizând forţele Damascului, dar mai ales forţele aliaţilor săi - Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, inamicii juraţi ai statului evreu.

Israelul îşi confirmă rareori operaţiunile în Siria, însă subliniază cu regularitate că nu va permite ca Siria să devină un ”cap de pod” al Teheranului.

Potrivit presei de stat siriene, tiruri ale unor eclicoptere israeliene au avut loc vineri, în sudul Siriei, la câteva ore după raiduri aeriene ca cele din noaptea de luni spre marţi, atribuite Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.