Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat, marţi, un contract de finanţare europeană de peste 96 milioane de lei pentru achiziţionarea a şapte tramvaie noi. Anterior, alte două contracte similare au fost semnate, astfel încât Primăria Timişoara va achiziţiona, în total, 21 de noi tramvaie noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne-a fost aprobat şi al treilea proiect, a treia cerere de finanţare pentru modernizarea flotei de tramvaie şi cu asta ne-am atins ţinta, în privinţa acestei infuzii de noutate în subsistemul de transport public. Toate cele trei proiecte sunt aprobate. Astăzi o să semnăm contractul de finanţare. Este vorba despre un proiect care prevede achiziţionarea a şapte tramvaie multiarticulate cu podea complet coborâtă.  Tramvaiele au capaciutatea de minimum 170 de locuri. Noi am organizat licitatia, înainte de a fi aprobată această sursă de finanţare, pentru că dorinţa noastră de a dezvolta sistemul de transport public este aşa cum se cunoaşte. Ne-am asumat ca pe venituri proprii să susţinem parte din finanţare. În condiţiile actuuale, avem deja fonduri europene pentru 21 de tramvaie de tipul acesta, probabil că în final vor fi 22 sau 23. Minim 21 sunt”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primul astfel de tramvai va sosi, la Timişoara, în luna octombrie a acestui an.

”În luna octombrie o să vină primul tramvai, iar în 2021 vor fi furnizate toate. Se vor face eforturile pentru a fi livrate înainte de termen”, a declarat Culiţă Chiş, directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Timişoara.

Valoarea totală a proiectului semnat marţi este de 96.378.403,45 lei, iar preţul unitar estimat pentru un tramvai este de 11.556.250 lei, fără TVA.

Proiecte complementare sunt: etapa I - 7 tramvaie, valoare totală proiect: 96.378.421,30 lei, Contract de finanţare nr. 4586/23.07.2019; etapa II - 7 tramvaie, valoare totală proiect: 96.378.403,45 lei, Contract de finanţare nr. 4809/01.10.2019

Licitaţia pentru achiziţia tramvaielor noi a fost finalizată în anul 2019, fiind semnat Contractul de furnizare nr. 103/26.07.2019 cu firma declarată câştigătoare – Bozankaya Otomotiv Mak.IML.ITH VE IHR.A.Ş din Turcia.

Noile tramvaie vor avea 29,95 metri lungime şi o lăţime de 2,40 metri. Fiecare tramvai va avea o autonomie de 63 de kilometri, asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.