Scriitorul Colson Whitehead, podcast-ul This American Life şi jurnalişti de la New York Times şi The Washington Post, între care românca Monica Ulmanu, se numără între câştigătorii premiilor Pulitzer de anul acesta, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut online de administratorul Pulitzer, Dana Canedy. Ea a subliniat „vremurile grele” prin care trece lumea, că jurnalismul rămâne la fel de important ca întotdeauna şi că artele continuă să „sprijine, unească şi inspire”.

Whitehead a fost premiat pentru ficţiune, pentru romanul „The Nickel Boys”. Scriitorul a mai primit premiul Pulitzer în 2017 pentru cartea „The Underground Railroad”, care este adaptată în serial de regizorul Barry Jenkins („Moonlight”) pentru Amazon.

Pentru non-ficţiune, premiul a fost acordat cărţilor „The Undying: Pain, Vulnerability, Mortality, Medicine, Art, Time, Dreams, Data, Exhaustion, Cancer and Care”, de Anne Boyer, şi „The End of the Myth: From the Frontier to the Border Wall in the Mind of America”, de Greg Grandin.

Anul acesta a fost acordat pentru prima dată premiu pentru reportaj audio, care a revenit echipei podcast-ului „This American Life” şi lui  Molly O’Toole de la Los Angeles Times şi Emily Green, freelancer la Vice News. Episodul care a fost premiat, „The Out Crowd”, a fost apreciat pentru „jurnalismul revelator care relevă impactul la nivel personal al administraţiei Trump în politica «Remain din Mexic»”.

Redacţia Courier-Journal din Louisville a fost premiată pentru „breaking news”, iar pentru investigaţie a fost premiat Brian M Rosenthal de la  New York Times pentru reportajul despre industria taximetriei din New York.

Alte premii pentru jurnalism au revenit lui Ben Taub pentru un feature publicat în New Yorker despre un bărbat care a fost răpit, torturat şi sechestrat mai mult de un deceniu în închisoara din Golful Guantánamo, şi lui Nikole Hannah-Jones de la New York Times pentru „un eseu personal” despre sclavia africanilor.

Echipa The Washington Post, din care face parte şi românca Monica Ulmanu, a fost premiată pentru zece materiale „revoluţionare” despre mediu şi încălzirea globală.

Ulmanu este editor grafic pentru The Washington Post din 2018. Ea a lucrat înainte pentru The Guardian în Londra, pe proiecte speciale. A mai făcut parte din departamentul grafic al Thomson Reuters, Boston Globe şi a fost intern la The New York Times.

Echipa de fotografi de la Reuters a fost premiat pentru fotografiile realizate în timpul protestelor din Hong Kong.

La categoria muzică, premiul Pulitzer a revenit lui Anthony Davis pentru „The Central Park Five”, iar pentru teatru a fost premiat Michael R Jackson pentru musicalul „A Strange Loop”. 

La categoria biografie a fost premiat Benjamin Moser pentru „Sontag: Her Life and Work”, iar „The Tradition” al lui Jericho Brown a fost premiat la categoria poezie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.