Un membru al Guvernului britanic, Conor Burns - cunoscut drept un apropiat al premierului Boris Johnson -, a demisionat după ce a fost acuzat de faptul că a abuzat de funcţia pe care o deţine cu scopul de a intimida o persoană cu care se afla într-un litigiu, a anunţat luni Downing Street, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare în care a folosit un tipizat al Parlamentului, Conor Burns, un deputat din Bournemouth West, în sudul Angliei, a încercat să obţină efectuarea unei plăţi către tatăl său, ameninţând petentul că va prezenta cazul în Camera Comunelor, potrivit concluziilor unei anchete parlamentare.

El a ameninţat în scrisoare cu ”o experienţă potenţal neplăcută”.

”Conor Burns a demisionat din postul de secretar de stat la Conerţul Internaţional în urma unui raport al conducătorului Comisiei parlamentare însărcinate cu normele”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street în urma publicării acestui raport, în care se recomandă o suspendare pe o perioadă de şapte zile a activităţii acestuia în Parlament.

Comitetul parlamentar a conchis că Burns şi-a ”folosit poziţia parlamentară pentru a încerca să intimideze un cetăţean (...) într-un diferent privind interese familiale pur private, care nu aveau nicio legătură cu funcţia parlamentară a domnului Burns”.

Deputatul a ”persitat în a profera ameninţări voalate” la adresa petentului în timpul anchetei.

El a prezentat, până la urmă, scuze şi şi-a recunoscut vina într-o scrisoare adresată comitetului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.