Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău fac verificări într-un nou dosar penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor ”, după ce doi bebeluşi au fost plimbaţi prin camerele unui centru de carantină, ulterior unul dintre ei fiind confirmat cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procurorilor, în perioada 24-28 aprilie, 11 persoane aflate în centrul de carantină nu au respectat măsurile impuse. Au ieşit din camerele unde aveau obligaţia de a rămâne, purtând inclusiv doi nou-născuţi dintr-o cameră în alta. Ulterior, unul dintre copii a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Procurorii buzoieni fac verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi dacă pot fi trase la răspundere persoanele respective.

”Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău”, au transmis, luni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Luni, în judeţul Buzău sunt 211 persoane în carantină instituţionalizată şi 167 de persoane în izolare, la domiciliu.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.