Talibanii au revendicat luni un atac care a vizat duminică seara o bază militară în provincia Helmand, în sudul Afganistanului, unde sunt staţionaţi cel puţin 150 de membri ai forţelor armate şi din serviciile de informaţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Zeci de membri ai forţelor inamice au fost ucişi şi răniţi în acest atac”, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt taliban, Qari Yousuf Ahmedi.

Un membru al serviciilor de informaţii a declarat pentru Reuters că a numărat 18 cadavre, după ce talibanii au detonat un camion-capcană la intrarea în bază.

Ministerul afgan al Apărării a avut loc în incintă şi s-a soldat cu un rănit.

Forţele afgane au suferit pierderi grele în ultimele două luni, în urma semnării, la 29 februarie, a Acordului de la Doha de către Statele unite şi talibani, în vederea deschiderii unor negocieri de pace între talibani şi Guvernulde la Kabul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.