Patru asociaţii de elevi au anunţat că vor sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării dorind astfel să facă dreptate elevilor fără acces la internet, întrucât consideră că aceştia sunt privaţi de dreptul constituţional la învăţătură de către Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) au transmis duminică, un comunicat prin care anunţă că pe data de 3 mai, vor depune sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, intenţionând astfel să facă dreptate elevilor fără acces la internet, privaţi de Ministerul Educaţiei de dreptul constituţional la învăţătură. 
“Reprezentanţii elevilor consideră că instituirea obligativităţii participării la orele de curs desfăşurate în mediul online, ţinând cont doar de elevii ce deţin un dispozitiv ce se poate conecta la internet, este o dovadă clară a interesului scăzut pe care autorităţile îl acordă problemelor din mediile dezavantajate în care se află sute de mii de elevi”, se arată în comunicat. 
Asociaţiile de elevi precizează că în Legea Educaţiei Naţionale scrie că accesul la învăţare se realizează fără discriminare şi este prevăzut principiul asigurării egalităţii de şanse. 
“În această situaţie putem vorbi de o discriminare indirectă, pentru că pentru elevii proveniţi din mediile dezavantajate, rurale, sau din familii cu posibilităţi materiale reduse nu au avut parte de acces la educaţie. În contextul continuării cursurilor în mediul online, egalitatea de şanse pentru categoriile de elevi menţionate anterior nu este asigurată, performanţele acestora la examenele naţionale fiind afectate din cauza pauzei determinate de lipsa accesului la educaţie”, au mai spus asociaţiile de elevi. 
Acestea relatează că au propus întocmirea unei evidenţe a numărului de elevi fără acces la internet şi demararea unei achiziţii directe de dispozitive conectate la internet, astfel încât toţi elevii să aibă acces egal la învăţătură în această perioadă,  precizând că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a uitat de cei are au nevoie de cel mai mult sprijin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.