Zece persoane din judeţul Iaşi au murit după ce s-au intoxicat cu spirt medicinal contrafăcut, în sticlele de plastic vândute oamenilor fiind alcool metilic în loc de alcool etilic, fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Poliţiştii au făcut patru percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, şapte persoane fiind duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Poliţiştii ieşeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare, în cadrul acestui dosar, în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

”La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie - 24 aprilie a.c., pe raza judeţului Iaşi, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic”, anunţă Poliţia.

Din investigaţii s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziţionat alcool sanitar, de pe raza municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi.

”În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizelor efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la acţiune au participat şi poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au demarat ample cercetări după decesul a zece persoane din mai multe localtăţi ale judeţului, care ar fi utilizat spirt medicinal contrafăcut. Sticlele de plastic Santo Med vândute pe piaţă conţineau alcool metilic în loc de alcool etilic.

Spirtul a fost comercializat în mai multe magazine din judeţul Iaşi, prin intermediul unei firme ieşene, marfa fiind livrată de nilşte oameni de afaceri din zona Capitalei.

Avocatul omului de afaceri ieşean Ciprian Barticel, cel care distribuit spirtul în Iaşi, spune că acesta nu ştia că marfa este contrafăcută şi că în momentul în care a sesizat că ar fi ceva în neregulă ar fi retras spirtul de la vânzare.

În total zece persoane din judeţul Iaşi au murit după ce ar fi folosit spirtul  victimele fiind din comunele Brăteşti, Stolniceni-Prăjescu, Todireşti, dar şi din sate din zona municipiului Paşcani.

Surse din cadrul anchetei afirmă că mai multe percheziţii au loc duminică la Bucureşti, urmând ca în acest caz să abă loc audieri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.