Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, relatează, într-o postare pe Facebook, despre un dejun inedit oferit de ambasadoarea Suediei pentru mai mulţi reprezentanţi diplomatici, în condiţii de distanţare socială impusă de pandemia de coronavirus. ”Faptul că, după atâta vreme, am putut fi - într-un fel - la aceeaşi masă şi degusta aceleaşi feluri de mâncare, în acelasi timp, a însemnat un moment special de convivialitate”, comentează Luca Niculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De când a început izolarea, biroul s-a mutat acasă (în cea mai mare parte a timpului), întâlnirile diplomatice s-au transformat în lungi conversaţii telefonice, reuniunile, seminariile şi conferinţele la care participăm sunt acum video-reuniuni, «webinare » sau teleconferinţe. Ei bine, ieri, am încercat ceva nou: dejunul la distanţă. Colega suedeză a invitat la masa câţiva ambasadori şi pe liderul grupului Republique en Marche din Adunarea Naţională, Gilles Le Gendre”, scrie ambasadorul român.

El relatează că fiecare dintre participanţii la acest dejun inedit a primit acasă, cu câteva minute înainte de ora 13.00, un platou pregătit cu grijă de chef-ul Ambasadei Suediei, conţinând un meniu pe bază de peşte, ţara gazdă făcându-şi simţită delicat prezenţa şi prin culoarea şerveţelelor trimise, galben şi albastru, culorile drapelului suedez.

”Am stat deci aproape două ore în tele-dejun discutând despre impactul politic pe care îl va avea aceasta criză în Franţa şi în Europa. Şi, deşi stăm fiecare acasă de mult timp, desi ecranul calculatorului introduce o barieră rece în comunicare, faptul că, după atâta vreme, am putut fi - într-un fel - la aceeaşi masă şi degusta aceleaşi feluri de mâncare, în acelasi timp, a însemnat un moment special de convivialitate”, conchide Luca Niculescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.