Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a vrut să acopere incompetenţa Guvernului PNL pe care îl conduce, ”de asta a avut acea ieşire necontrolată şi mincinoasă legată de Ţinutul Secuiesc”. Ciolacu afirmă că PSD va depune plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva lui Iohannis pentru instigare la ură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iohannis a vrut să acopere incompetenţa Guvernului PNL pe care îl conduce! De asta a avut acea ieşire necontrolată şi mincinoasă legată de Ţinutul Secuiesc!!! Cer SRI şi SIE să dezmintă aceasta minciună grosolană a lui Iohannis”, a scris, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”Iohannis vrea să ascundă că 1.027.824 de români sunt astăzi aruncaţi în şomaj tehnic, iar alţi 260.171 şi-au pierdut deja locul de muncă”.

”Cei mai mulţi dintre ei nu mai au bani să supravieţuiască decât o lună de zile şi nu ştiu dacă şi când se vor întoarce la muncă. Asta e realitatea pe care o ascunde preşedintele. Iohannis şi-ar fi dorit să ascundă incompetenţa guvernului PNL care nu vine cu un plan de relansare a economiei. Singurii care au făcut sacrificii au fost cetăţenii, care au stat în casă. E dreptul lor să ştie când se pot întoarce la muncă, când pot să-şi ia salariu. Nici guvernul PNL şi nici Iohannis nu le spun nimic! Apelează la diversiuni penibile! Iohannis vrea să treacă sub tăcere distrugerea a 600.000 de firme româneşti, care nu au primit niciun ajutor, care şi-au trimis angajaţii în şomaj, oameni care au rate la bănci pe care nu au de unde să le plătească. Nu în ultimul rând, Iohannis nu ştie ce să le spună părinţilor care nu mai au bani, care vor trebui să se ducă în cele din urmă la serviciu şi care nu ştiu cu cine să lase copiii acasă. Si asta pentru că şcolile şi grădiniţele rămân închise, iar după 15 mai încetează şi compensaţia de 75% din salariu”, a mai scris Ciolacu.

Liderul PSD susţine că ”în Transilvania, care va fi pentru totdeauna pământ românesc, Iohannis şi PNL au început să piardă în fiecare zi din încrederea românilor”.

”Nemulţumirea ardelenilor creşte în fiecare zi! Nu mai au locuri de muncă, nu mai au venituri sigure, firmele unde lucrează se închid rând pe rând. Şi atunci, Iohannis a apelat la minciună şi ură ca să le abată atenţia de la problemele lor reale. Iohannis şi Guvernul lui PNL nu au răspuns la aceste probleme de zi cu zi ale românilor şi atunci au recurs la cea mai josnică tactică: incitarea la ură, tensiuni interetnice şi minciună grosolană. Nici măcar un elev de şcoală nu şi-ar putea imagina ca un român, un partid politic sau o organizaţie ar putea vreodată să atenteze la integritatea României. Atacul lui Iohannis este cât se poate de penibil! NIMENI NU VINDE ARDEALUL! România este o ţară membră a Uniunii Europene şi NATO! Din păcate, Iohannis nu este un preşedinte european!”, a mai scris Ciolacu pe Facebook.

Liderul social-democraţilor anunţă şi câteva acţiuni:

”1. Îi solicit ferm preşedintelui Iohannis să vină cu dovezi clare, altfel toată lumea va înţelege că este o nouă minciună din seria celor pe care le-a lansat la adresa profesorului Străinu-Cercel sau pe tema redeschiderii şcolilor din Franţa.

2. Solicit comisiilor parlamentare de control SRI şi SIE să se întrunească săptămâna viitoare şi să convoace şefii serviciilor pentru a prezenta un raport oficial asupra informaţiilor false enunţate în spaţiul public de preşedintele Iohannis.

3. PSD va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva lui Iohannis pentru instigare la ură pe baza răspândirii de informaţii false”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc.

Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost reclamat la CNCD de o asociaţie maghiară de asistenţă juridică în domeniul minorităţilor, ca urmare a declaraţiilor pe tema Ţinutului Secuiesc.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.