O văduvă din Mombasa a gătit pietre pentru cei opt copii ai ei, în speranţa că îi face să creadă că le pregăteşte masa şi că ei vor adormi între timp, iar după ce cazul a fost mediatizat, numeroşi kenyeni s-au aliat pentru a o ajuta, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peninah Bahati Kitsao obişnuia să spele haine pentru a îşi întreţine familia, însă această activitate este aproape imposibil de desfăşurat acum, având în vedere restricţiile impuse din cauza pandemiei.

După ce a fost intervievată de NTV, văduva a primit bani printr-un cont bancar care a fost deschis pentru ea de vecina care a alertat presa, pentru că ea nu ştie să citească sau să scrie.

Kitsao, care trăieşte într-o casă cu două camere, fără electricitate şi apă curentă, a deschis generozitatea ca „un miracol”.

„Nu puteam să cred că kenyenii pot fi atât de afectuoşi, după ce am primit apeluri din toată ţara, fiind întrebată ce pot face să îmi fie de ajutor”, a declarat ea pentru site-ul Tuko.

Ea a spus pentru NTV că cei opt copii înfometaţi nu au fost păcăliţi prea mult de tacticile ei. „Au început să îmi spună că ştiau că îi mint, dar nu puteam face nimic pentru că nu aveam nimic”.

Auzind copiii plângând, o vecină a venit să vadă dacă familia este în regulă. Astfel, a aflat problema şi a decis să îi ajute.

Guvernul a lansat un program de hrană, ca parte a măsurilor luate în sprijinul celor mai vulnerabili oameni din ţară în timpul pandemiei, dar Kitsao nu a beneficiat încă de el. Ea a rămas văduvă anul trecut, după ce soţul i-a fost ucis de o bandă.

După mediatizarea cazului, autorităţile şi Crucea Roşie i-au venit în ajutor femeii.

Acum, numeroase gospodării din acel cartier al oraşului vor primi ajutor din schema de stat, au spus autorităţile.

În ultimele săptămâni, Statul a fost criticat pentru felul în care a cheltuit banii primiţi de la Banca Mondială. 

În Kenya au fost înregistrate oficial 395 de cazuri de Covid-19 şi 17 decese provocate de noul coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.