Miniştrii de Externe ai statelor membre ale Ligii Arabe au condamnat joi, într-o reuniune prin videoconferinţă, planul israelian de anexare a unor părţi din Cisiordania ocupată, pe care-l consideră o ”nouă crimă de război” împotriva palestinienilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un proiect de această natură ”reprezintă o nouă crimă de război care se adaugă numărului-record de crime brutale comise de către Israel împotriva poporului palestinian”, denunţă într-un comunicat organizaţia panarabă cu sediul la Cairo.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a stabilit la 1 iulie data începerii unor discuţii cu privire la anexarea coloniilor israeliene din Cisiordania, a Văii Iordanului şi a coastei de nord a Mării Moarte.

Netanyahu se declara încrezător, duminică, în obţinerea aprobării Statelor Unite, care au prezentat în ianuarie un plan de pace respins de către palestinieni.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a anunţat miercuri că statului evereu îi revine să decidă ”în ultim resort” să realizeze sau nu aceste planuri.

Aproximativ 65.000 de palestinieni şi 11.000 de coloni israelieni trăiesc în Vala Iordanului şi în nordul Mării Moarte, potrivit B'Tselem, o asociaţie israeliană de apărarea drepturilor omului.

Liderii palestinieni consideră că anexarea unor părţi din Cisoordania ocupată ar aneantiza soluţia cu două state, unul israelian şi unul palestinian, aflate în centrul procesului de pace în Orientul Mijlociu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.