Partea a doua a licitaţiei patrimoniului unei galerii transilvănene, organizată de Artmark miercuri seară, a avut o rată de adjudecare de peste 95%, iar artistul ungar Rudolf Negely a fost vedeta vânzării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce prima parte a licitaţiei, de marţi seară, a avut o rată de adjudecare de 99,6%, cu total de 228.050 de euro, cea de-a doua a înregistrat venituri de 156.100 de euro, cu o rată de adjudecare de 95,79%, potrivit artmark.ro.

Tablourile „Veliere” şi „Faleză la Korcula”, de Rudolf Negely (1883 - 1950), au fost lucrările vândute cel mai scump. Cu un preţ de pornire de 500 de euro, picturile - ulei pe carton, respectiv ulei pe pânză - au fost adjudecate fiecare contra sumei de 3.500 de euro.

Negely a fost prezent în partea a doua a licitaţiei cu opt lucrări, toate fiind adjudecate.

Miercuri seară au fost scoase la vânzare 261 de loturi - picturi şi obiecte decorative.

Între artiştii prezenţi în licitaţie s-au numărat Ştefan Pelmuş, Constantin Isachie Popescu, Aurel Naray, Constion (Constantin Popescu), Theodor Aman şi Leon Biju.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.