Fragmente ale unui elicopter canadian angajat într-o operaţiune NATO - dat dispărut miercuri seara - au fost găsite la Marea Ionică, între Grecia şi Italia, au anunşat joi surse militare elene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fragmente au fost găsite în zona de control şi de intervenţie a Italiei” la Marea Ionică, iar ”Grecia a trimis un elicopter aparţinând Marinei de război pentru a participala operaţiunea de salvare”, a declarat această sursă pentru AFP.

Şase persoane se aflau la bordul elicopterului canadian, potrivit acestei surse.

Potrivit televiziunii publice elene ERT, ”un corp a fost descoperit” odată cu fragmentele din aeronavă, ”în apele internaţionale, în largul Insulei elene Cefalonia”.

Însă sursa militară greacă nu a confirmat această informaţie.

Forţele armate canadiene (FAC) au anunţat într-un mesaj publicat pe Facebook şiTwiter că elicopterul - de tip CH-148 Cyclone, desfăşurat la bordul fregatei NCSM Fredericton - a fost ”pierdut în timp ce participa la exerciţii împreună cu membri aliaţi înapropiere de Grecia”.

Fregata şi elicopterul erau desfăşurate de la 20 ianuarie 2020 - în cadrul Operaţiunii ”Reassurance” -, potrivit site-ului Ministerului canadian al Apărării.

Comandamentul Militar al NATO de la Mons, în Belgia, a confirmat miercuri seara ”dispariţia unui elicopter” şi a subliniat că ”operaţiuni de căutare se aflau în curs”.

”Confirm că a avut loc un incident implicând un elicopter provenind de pe un bastiment care se află sub comandament NATO”, a declarat colonelul Juanita Chang, citată într-un comunicat al Alianţei Nord-Atlantice transmis AFP, fără să ofere alte detalii.

Acest bastiment face parte din Forţele navale NATO SNMG2, potrivit unei surse de la Ministerul grec al Apărării.

Potrivit acestei surse greceşti, această aeronavă se afla în afara zonei de control a Grciei, ”la 50 de mile marine (92,6 kilometri) în largul Insulei greceşti Cefalonia, în zona acoperită de Italia”.

Operaţiunea de supraveghere a Alianţeii Nord-Atlantice a avut loc marţi, în apele teritoriale greceşti, iar în afară de nava candiană au participat fregate italiene, greceşti şi turceşti, a declarat o sursă de la Ministerul grec al Apărării.

Forţele NATO au părăsit miercuri apele gerecşti, iar fregata greacă s-a retras din operaţiune şi a rămas în apele teritoriale ale Greciei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.