Miliardarii Elon Musk şi Mark Zuckerberg au oferit miercuri opinii divergente faţă de măsurile de distanţare socială adoptate de autorităţi pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, şeful Facebook afirmând că sunt justificate, în timp ce fondatorul Tesla calificându-le ca fiind ”fasciste”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk, care a făcut deseori comentarii deschise şi chiar incitante în conferinţele cu analiştii şi pe Twitter, a spus, în cadrul conferinţei pe tema rezultatelor trimestriale ale companiei sale, că este ”fascist” să spui oamenilor că nu au voie să iasă din case.

”Asta nu este democraţie, asta nu este libertate. La naiba, redaţi-le oamenilor libertatea!”, a spus Musk.

Zuckerberg, pe de altă parte, şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la relaxarea măsurilor de distanţare socială şi a spus că declinul economic provocat de pandemie va dura mai mult decât anticipeză oamenii acum. Comenariile au fost făcute în timpul conferinţei referitoare la rezultatele trimestriale ale Facebook.

”Sunt îngrijorat că redeschiderea prea curând a anumitor locuri, înainte de reducerea la minim a numărului de infecţii, va provoca aproape garantat noi epidemii şi va înrăutăţi perspectivele economice şi de sănătate pe termen mai lung”, a spus Zuckerberg.

Ambele companii au sediile în regiunea San Francisco Bay, unde au fost luate măsuri timpurii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Tesla şi Facebook trec prin experienţe diferite în această pandemie. Tesla s-a opus iniţial măsurilor de izolare luate de autorităţile din California şi abia în 19 martie a acceptat să suspende producţia. Chiar şi aşa, Tesla a raportat miercuri al treilea profit trimestrial consecutiv.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a anunţat miercuri creşterea numărului de utilizatori în primul trimestru, pe fondul măsurilor de izolare adoptate la nivel global de autorităţi, dar veniturile din publicitate au scăzut în martie.

Zuckerberg şi Musk, care este şi director general al companiei aerospaţiale SpaceX, au mai avut divergenţe în trecut. În 2017, între cei doi a izbucnit un război al cuvintelor, dacă roboţii pot deveni suficient de inteligenţi pentru a-şi ucide creatorii umani.

”Am vorbit cu Mark despre acest lucru. Înţelegerea lui asupra subiectului este limitată”, a scris Musk pe Twitter la momentul respectiv.

Zuckerberg a minimalizat avertismentele lui Musk despre pericolul inteligenţei artificiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.