Activităţile laboatoarelor chineze rămân îngrijorătoare, a apreciat miercuri secretarul de Stat american Mike Pompeo, care şi-a reiterat dorinţa de a se face lumină asupra originilor noului coronavirus, apărut la sfârşitul anului trecut în China, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pot să vă spun că există îngrijorări reale cu privire la laboratoarele din China”, a declarat Pomepo într-un interviu acordat Fox News.

”Sunt îngrijorat în continuare de faptul că Partidul Comunist Chinez (PCC, unic) nu ne spune tot ceea ce se întâmplă în toate laboratoarele”, a continuat el.

Mai multe publicaţii americane au sugerat la jumătatea lui aprilie că noul coronavirus a fost sintetizat în Laboratorul P4 al Institutului de Virusologie din Wuhan, unde a apărut epidemia în decembrie.

Acest centru de cercetare a fost înfiinţat printr-un acord între Franţa şi China, încheiat în 2004, în lupta împotriva bolilor infecţioase.

În pofida unui consens ştiinţific şi unor dezminţăiri atât ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cât şi ale autorităţilro franceze, ipoteza unei ”manipulări” umane a câştigat teren.

Donald Trump a anunţat la 15 aprilie deschiderea unei anchete în vederea stabilirii originii virsului şi a ameninţat că China va trebui să dea socoteală în cazul în care se dovedeşte că se face ”vinovată cu bună ştiinţă” de pandemie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.