Spania a înregistrat 325 de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, care consideră că epidemia evoluează ”favorabil”, în contextul apropierii începerii unei ieşiri treptate din izolare - începând de săptămâna viitoare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul total a crescut cu 453 de morţi la 24.275 de decese - din cauza înregistrării unor morţi ce au avut loc în zilele anterioare în Galicia şi care nu erau înregistrate, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Sănătăţii.

Numărul contaminărilor a crescut cu 2.144 la 212.917, ceea ce face din Spania a doua cea mai afectată ţară de această pandemie ca număr de infecţii, după Statele Unite, a subliniat ministerul.

”Evoluţia pe care o constatăm rămâne foarte favorabilă şi în concordanţă cu previziunile”, a precizat într-o conferinţă de presă online directorul Centrului spaniol de coordonare a alertelor şi urgenţelor sanitare Fernando Simon.

Bilanţul zilnic al deceselor este de-acum cu mult inferior celui din perioada de vârf - 950 la începutul lunii -, iar numărul mediu de persoane contaminate la un caz de infectare - pe care cerectătorii îl numesc ”rata de reproducere” R sau R0 - a scăzut sub 1 în aproape toate regiunile spaniole, a subliniat Fernando Simon.

Măsurle de izolare aflate în vigoare în Spania urmează să înceapă să fie ridicate treptat - începând de la 4 mai - în vederea unei întoarceri la normal până la sfârşitul lui iunie.

Potrivit unui plan prezentat marţi de premierul spaniol Pedro Sanchez, ieşirea din izolare diferă de la o provincie la alta în funcţie de criterii precum rata infecţiei, numărul de paturi disponibile la terapie intensivă sau respectarea reglementărilor cu privire la distanţarea socială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.