Regina Elisabeth a II-a se adresează britanicilor cu ocazia marcării a 75 de ani de la capitularea Germaniei naziste la 8 mai 1945 - în cea de a doua alocuţiune pe care o susţine în timpul pandemiei noului coronavirus -, a anunţat miercuri Guvernul britanic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea marcării acestui eveniment istoric, Majestatea Sa regina va adresa un mesaj Naţiunii la ora (locală) 21.00 (23.00, ora României), la BBC One, ora exactă la care tatăul său, regele George al VI-lea, se exprima la radio în 1945”, a anunţat într-un comunicat Guvernul.

După difuzarea acestui mesaj preînregistrat, populaţia este invitată să intoneze ”We'll meet again”, celebrul cântec al britanicei Vera Lynn, menit să ridice moralul trupelor.

Elisabeth a II-a folosit această expresie într-un discurs pe care l-a susţinut la 5 aprilie, în care suverana a încercat să insufle speranţă britanicilor supuşi izolării.

”Zile mai bune vor veni, ne vom revedea prietenii, ne vom revedea familiile, ne vom întâlni din nou”, declara monarhul.

În afară de acest discurs al reginei, fiul său, prinţul Charles va citi un fragment din jurnalul regelui George al VI-lea de la 8 mai 1945.

Ceremoniile urmează să înceapă la ora 11.00, cu un moment de reculegere naţională şi două minute de tăcere.

Din cauza pandemiei noului coronavirus, mai multe evenimente precum petreceri în stradă, o procesiune a veteranilor sau difuzarea în locuri publice a discursului victoriei susţinut de Winston Churchill au fost anulate.

În schimb, Guvernul îndeamnă populaţia - izolată de la 23 martie - să sărbătorească evenimentul acasă şi propune idei de jocuri, reţete de gătit şi activităţi de făcut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.