Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că există o diferenţă nejustificată de aproape 1,2 milioane de lei şi 15.600 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate de deputatul Mircea Drăghici, astfel că sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti pentru a face un control. Totodată, în urma constatărilor, ANI a sesizat DNA, ANAF şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 1.184.547 lei şi 15.600 euro, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Drăghici Mircea Gheorghe, Deputat în cadrul Parlamentului României, în exercitarea mandatului 2016 – 2020", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri de ANI.

Ca urmare, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Drăghici.

"De asemenea, având în vedere elementele identificate din activitatea de evaluare, în conformitate cu dispoziţiile art. 17 alin. (4) din Legea nr. 176/2010, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea următoarelor instituţii:

1. Direcţia Naţională Anticorupţie - cu privire la posibile indicii privind încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, în ceea ce priveşte încasarea sumei în cuantum de 313.247,04 lei reprezentând venituri din chirii, de la societăţi comerciale care, la rândul lor, realizau venituri în baza contractelor de prestări servicii de la o formaţiune politică;

2. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislaţiei fiscale în ceea ce priveşte înregistrarea contractelor de închiriere aferente perioadei 2017 – 2018, în anul 2019, respectiv după demararea cercetărilor de către Agenţia Naţională de Integritate, în baza cărora a încasat suma de 313.247,04 lei;

3. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor - cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislaţiei în materia spălării banilor, în ceea ce priveşte imobilele dobândite în anul 2018 de fiicele persoanei evaluate, cu suma totală de 100.000 lei, de la bunicii acestora, care anterior, în anul 2015, le dobândiseră de la persoana evaluată şi de la soţia acestuia, pentru suma de 59.800 euro", mai scrie în comunicat.

ANI arată că Mircea Drăghici a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Drăghici a fost trimis în judecată anul trecut, în 25 iulie, de DNA, pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi pentru delapidare. 

Conform procurorilor, în perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, Drăghici a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţ Ilfov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.