Doar 40% dintre americani plănuiesc să meargă la cinema, concerte, evenimente sportive sau parcuri de distracţii înainte ca un vaccin contra Covid-19 să fie disponibil, arată un sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebaţi dacă vor participa la evenimente sportive şi dacă vor merge în săli de cinema şi concerte, în parcuri de distracţii, odată ce activitatea va fi reluată, 4.429 de adulţi americani au răspuns în proporţie de 40% că preferă să aştepte până ce un vaccin contra Covid-19 va fi declarat eficient şi va fi disponibil.

Sondajul a fost realizat între 15 şi 21 aprilie.

În întrebările sondajului a fost menţionat că un vaccin ar putea să nu fie disponibil pentru mai mult de un an.

Aproximativ 4 din 10 oameni au spus că vor participa la evenimente înainte ca un vaccin să apară pe piaţă. Alţi 4 din 10 au spus că vor să aştepte, chiar dacă va dura mai mult de un an până la determinarea ca eficient a unui vaccin. Restul au spus fie că „nu ştiu” ce vor face, fie că nu vor mai participa vreodată la astfel de evenimente.

Evenimentele sportive s-au clasat cel mai slab în sondaj, cu doar 17% dintre americani dornici să revină odată ce vor fi reluate, în timp ce 26% dintre respondenţi au ales să aştepte un vaccin.

Din total, doar 27% au răspuns că vor merge la cinema, concerte sau teatru când sălile vor fi redeschise; 32% au spus că vor aştepta vaccinul înainte să meargă din nou la astfel de evenimente. 

În total, 55% dintre americani sunt de părere că aceste evenimente nu ar trebui reluate înainte ca un vaccin să fie disponibil, deşi unele săli de cinema din SUA vor fi redeschise începând cu luna viitoare.

În cazul parcurilor de distracţii, 59% dintre participanţii la sondaj au spus că ele nu ar trebui redeschise până la apariţia unui vaccin şi doar 20% au răspuns că le vor vizita odată ce vor fi redeschise.

Cu peste 1 milion de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 59.000 de decese, Statele Unite reprezintă cea mai afectată naţiune de pe glob. Oamenii de ştiinţă prevăd că un vaccin ar putea fi disponibil peste 18 luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.