Regatul Unit a înregistrat, marţi, 586 de decese din cauza noului coronavirus, marcând o creştere în raport cu ziua precedentă, bilanţul total fiind de 21.678 în spitalele britanice, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul oficial al contaminărilor a ajuns la 161.145 de cazuri, cu 3.996 în plus, a precizat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în timpul unei conferinţe de presă. 

După cel mai scăzut bilanţ de la sfârşitul lui martie, luni, când au fost raportate 360 de decese, acest recul nu este o surpriză: cifrele zilnice ale Ministerului Sănătăţii oscilează şi marchează adesea o scădere în timpul weekendului din cauza întârzierii înregistrărilor, urmate de o creştere.  

Bilanţul nu include decesele de la domiciliu şi mai ales din azile, estimate la mai multe mii (mai mult de 4.000 doar în Anglia între 10 şi 24 aprilie). 

Matt Hancock a anunţat că numărul deceselor din cauza noului coronavirus în centrele de îngrijire acum ar fi publicate zilnic, ceea ce s-ar traduce printr-o creştere a bilanţului în Regatul Unit, una dintre cele mai afectate ţări din Europa. 

El a indicat şi faptul că testele vor fi disponibile pentru persoanele de peste 65 de ani cu simptome şi pentru muncitorii care trebuie să meargă la serviciu. 

La ora 11.00 (10.00 GMT) marţi, britanicii au marcat un minut de reculegere pentru 85 de cadre din sistemul public de sănătate şi pentru 19 asistenţi sociali decedaţi în timpul pandemiei. 

Chiar dacă tendinţa contaminărilor şi a deceselor este în scădere în Regatul Unit, premierul Boris Johnson a avertizat că riscul rămâne "maxim" şi a cerut respectarea în continuare a măsurilor de izolare pentru a evita un nou val. 

În faţa crizei care provoacă o încetinire economică şi socială, liderul conservator este obligat să prezinte o strategie de ieşire din izolare, instaurată la 23 martie şi prelungită până cel puţin la 7 mai.      

El a promis decizii "în zilele următoare" cu privire la maniera de adaptare pe viitor a măsurilor impuse.                

Pentru moment, adunărilor cu mai mult de două persoane sunt interzise. Şcolile nu se vor deschide înainte de iunie, potrivit cotidianului The Graphite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.