Guvernul Angelei Merkel urmează să fie informat cu privire la participări în întreprinderi esenţiale în sectorul sănătăţii ale unor investitori din afara Uniunii Europene (UE), în vederea examinării acestora, a anunţat marţi într-un comunicat ministrul Economiei Peter Altmaier, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest lucru se aplică de exemplu vaccinurilor, medicamentelor şi materialului de protecţie medical”, precizează Altmaier.

”În acest fel, putem împiedica ca know-how-ul medical şi capacitatea de producţie, care sunt esenţiale în îngrijirile de sănătate, să fie transferate în străinătate. Criza noului coronavirus pe care o traversăm în prezent arată că este vorba despre o necesitate”, subliniază el.

În viitor, Guvernul Angelei Merkel va putea să examineze investiţii de 10% sau  mai mari din partea unor investitori din afara UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.