Pompierii din Buzău încearcă de aproape 24 de ore să stingă un incendiu de vegetaţie care a izbucnit în localitatea Scorţoasa şi s-a extins şi pe teritoriul comunei învecinate. Până în prezent, 35 de hectare sunt afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, incendiul a fost semnalat, luni după-amiază, în jurul orei 14.00, în comuna Scorţoasa.

"S-a primit un apel de urgenţă ce semnala un incendiu de vegetaţie uscată, lăstăriş, doborâturi în pădure de pin, pe raza comunei Scorţoasa. Primele forţe ajunse la faţa locului au constatat că, de fapt, incendiul se manifesta cu ardere violentă şi dezvoltare rapidă, fapt ce a dus la suplimentarea forţelor”, a precizat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Între timp, incendiul s-a extins şi în localitatea învecinată, Beceni.

”În prezent, 18 pompieri şi membri ai serviciilor voluntare se luptă cu flăcările pe raza a două comune - Scorţoasa şi Beceni. Vântul puternic, vegetaţia uscată abundentă şi suprafaţa mare unde flăcările se manifestă concomitent îngreunează intervenţia pompierilor. Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, la faţa locului s-a deplasat şi grupa operativă a inspectoratului”, a mai declarat reprezentantul ISU Buzău.

Până la acest moment, circa 35 de hectare de teren sunt afectate de incendiul de proporţii de la Scorţoasa şi Beceni.

Localitatea Scorţoasa este grav afectată de secetă, pompierii trimiţând acolo 9.000 de litri de apă pentru adăpatul animalelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.