Douăzeci de festivaluri de cinema de prim rang, în special Cannes, Veneţia, Berlin sau Toronto, vor participa la un eveniment virtual care va oferi gratuit filme pe YouTube, a anunţat luni, într-un comunicat, festivalul american de la Tribeca, partener al evenimentului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul "We Are One: A Global Film Festival" va avea loc din 29 mai până la 7 iunie, online, şi va propune lungmetraje, scurtmetraje, documentare, muzică şi mese rotunde virtuale. 

Programul exact nu a fost încă anunţat. 

Organizatorii au precizat că festivalul va cuprinde filme noi şi vechi. 

Iniţial prevăzut între 12 şi 23 mai, Festivalul de Film de la Cannes a avut în vedere o amânare pentru sfârşitul lui iunie, dar autorităţile franceze au interzis orice adunare până la mijlocul lunii iulie. Reprezentanţii festivalului au subliniat că acesta ar putea avea loc sub o altă formă. Secţiunile paralele ale festivalului au fost anulate în 2020.                

De o parte din veniturile festivalului vor beneficia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi asociaţii caritabile, au anunţat organizatorii. 

Internauţii care vor accesa contul YouTube.com/WeAreOne pentru a viziona conţinut vor putea face şi ei donaţii către asociaţii. "Vorbim despre rolul pe care îl pot juca filmele pentru a inspira şi a reuni oamenii dincolo de frontiere, pentru a ajuta şi a calma lumea", a comentat directorul general al Festivalului de la Tribeca, Jane Rosenthal, citată în comunicat. 

"Lumea întreagă are nevoie de calm în acest moment", a adăugat cea care a înfiinţat manifestarea alături de actorul Robert De Niro şi antreprenorul Craig Hatkoff. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.