Preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi a anunţat luni, într-un mesaj video, că îl susţine în cursa la fotoliul de la Casa Albă pe Joe Biden, candidatul Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi sunt mândră să-mi exprim susţinerea faţă de Joe Biden în cursa la preşedinţia Statelor Unite, pentru că eu cred că el va fi un preşedinte extraordinar”, a anunţat în acest mesaj video Nancy Pelosi.

Pelosi îşi justifică susţinerea prin experienţa dobândită de Biden în funcţia de vicepreşedinte (2009-2017) şi prin rolul pe care acesta l-a jucat în adoptarea Affordable Care Act, mai cunoscut sub numele de Obamacare, potrivit Reuters.

”În timp ce înfruntăm coronavirusul, Joe apare ca vocea raţiunii şi rezistenţei, printr-o ambiţie reală de a ne scoate din această criză”, a subliniat ea.

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, nu a fost învestit, încă, în mod oficial, de către Partidul Democrat. Învestirea urmează să aibă loc la Convenţia din august. Însă el este singurul candidat rămas în cursă, după ce rivalul său Bernie Sanders şi-a oprit campania la începutul lui aprilie.

După două luni de alegeri primare - în care au votat aproximativ 30 de state americane -, senatorul independent, cu un program pronunţat de stânga, a fost devansat puternic de către fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, considerat cel mai în măsură să unească electoratul de centru în jurul său, pentru a-l înfrânge pe republicanul Donald Trump în 2020.

O mare majoritate a numelor grele din partid şi-au exprimat susţinerea faţă de Biden în timpul alegerilor primare, între care foştii candidaţi Elizabeth Warren şi Bernie Sanders sau fostul vicepreşedinte Al Gore.

Fostul preşedinte Barack Obama a anunţat că-l susţine pe Biden în urmă cu două săptămâni.

De la începutul pandemiei noului coronavirus, campania americană s-a oprit, iar Joe Biden întâmpină dificultăţi în a se face auzit din subsolul locuinţei sale, de unde difuzează înregistrări video.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.