Pompierii din Buzău încearcă să stingă, de vineri după-amiază, un incendiu de proporţii care a cuprins dealurile din localitatea Breaza, ajungând şi într-o pădure de pini. În zonă a fost trimis un elicopter care să-i ajute pe pompieri să lichideze focarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a fost semnalat, vineri după-amiază, în localitatea Breaza. Iniţial, focul a cuprins vegetaţia uscată de pe dealuri, însă apoi a ajuns într-o pădure de pin şi plop.

De atunci, în fiecare zi, peste 100 de oameni - pompieri, voluntari, angajaţi de la Ocolul Silvic - fac eforturi să lichideze incendiul. Sâmbătă, în zonă a fost trimis şi un elicopter cu care se încearcă stingerea focului. Misiunea pompierilor este îngreunată de vânt, de terenul accidentat şi de solul uscat care favorizează arderea.

FOTO: ISU Buzău
FOTO: ISU Buzău

Duminică, incendiul se manifestă încă, dar autorităţile spun că este localizat.

Potrivit Prefecturii Buzău, prefectul Leonard Dimian, însoţit de subprefectul Alecu Vasile şi de şeful ISU Buzău, col. Valeriu Enache, au inspectat, duminică, zona afectată de incendiul care a fost declanşat de arderea necontrolată a vegetaţiei uscate de pe dealurile din zonă.

Date fiind numărul important de forţe de intervenţie (110 persoane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare, Direcţiei Silvice) şi acţiunile Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care a trimis la faţa locului un elicopter Mi-17/Mi-8, arderea cu flacără a fost eliminată, iar incendiul a fost localizat. În acest moment, se acţionează cu un efectiv de peste 60 de persoane pentru eliminarea efectelor incendiului de la nivelul litierei, a anunţat Prefectura Buzău.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.