Sute de angajaţi ai unor aziluri de bătrâni din Slovenia au manifestat în apropiere de Ljubljana în semn de protest faţă de lipsa de mijloace în sectorul lor de activitate împotriva noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai importantă manifestaţie a avut loc vineri la Domzale, la zece kilometri nord de capitala slovenă, însă manifestaţii au avut loc în alte 12 locuri în ţară, unde personalula ieşit timp de 15 minute pentru a-şi prezenta revendicările.

Un manifestant a citit un document al Asociaţiei azilurilor de bătrâni. ”Nu rămânem tăcuţi în timp ce autorităţile se folosesc de pandemie pentru a transforma azilurile de bătrâni în spitale de îngrijire low-cost”, a declarat el.

Azilurile de bătrâni din Slovenia nu sunt pregătite să înfrunte pandemia covid-19 şi au fost lăsate să se descurce singure, denunţă asociaţia..

Slovenia a reuşit, pentru moment, să limiteze răspândirea maladiei, însă azilurile de bătrâni au fost afectate dur.

Rezidenţi ai azilurilor reprezintă 58 dintre cei 80 de morţi în ţară de la 19 aprilie.

Ministerul Sănătăţii a acuzat că aceste manifestaţii sunt motivate ”politic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.