Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici afirmă că nu este surprins de realităţile economice, spunând că a atras atenţia de anul trecut la "derapajele nefericite şi lipsa de profesionalism ale guvernanţilor aflaţi la putere". "România este cu un picior în groapă‼️ Moody’s a treia agenţie de rating de prestigiu înrăutăţeşte perspectiva de rating la negativ – asta înseamnă că investitorii vor percepe România ca o ţară mult mai riscantă şi astfel ne vom împrumuta la costuri mult mai mari, consecinţa fiind mai multă austeritate pentru români‼️", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Realitatea îmi dă ÎNCĂ o dată dreptate, dar nu am nicio satisfacţie - România este cu un picior în groapă‼️ Moody’s a treia agenţie de rating de prestigiu înrăutăţeşte perspectiva de rating la negativ – asta înseamnă că investitorii vor percepe România ca o ţară mult mai riscantă şi astfel ne vom împrumuta la costuri mult mai mari, consecinţa fiind mai multă austeritate pentru români‼️", afirmă Eugen Teodorovici, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El arată că, în plus, Moody's spune că România va avea o scădere economică de 5%, mult mai mare decât estimează "specialiştii lui Orban", iar deficitul va ajunge la 7,7% din PIB.

"Cum se traduce asta⁉️ Orban şi ai lui au făcut din pix datele macroeconomice la rectificarea bugetară. Pentru mine toate aceste realităţi economice nu sunt o surpriză, pentru că am atras atenţia încă de anul trecut că toate derapajele nefericite şi lipsa de profesionalism ale guvernanţilor aflaţi la putere vor avea consecinţe dezastruase pentru fiecare dintre noi. Şi este, din păcate, abia începutul‼️ Mă întreb, dacă în 6 luni de când e PNL-ul la guvernare, România este cu un picior în groapă, ce “surprize" mai au în joben?", susţine Teodorovici.

El mai spune că în cele 22 de luni de mandat ca ministru al Finanţelor a avut permanent un dialog cu reprezentanţii celor trei agenţii de rating, "dialog din care a rezultat menţinerea la un nivel stabil al ratingu-lui acordat României".

"Deci, se poate Vasile Cîţu, important e să #insisti pentru interesul României‼️ Mă îndoiesc că ăsta reprezintă un deziderat pentru tine‼️", încheie Teodorovici.

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a modificat perspectiva de ţară de la stabilă la negativă, a anunţat sâmbătă Ministerul de Finanţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.