Cel mai sângeros atac armat în masă din Canada, din weekendul trecut, a început după ce atacatorul şi-a agresat în mod violent partenera, un lucru care ar fi putut servi drept un ”catalizator” al celor 22 de crime sordide care au urmat, a anunţat poliţia federală canadinaă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un reprezentant al Jandarmeriei Regale din Canada (GRC, poliţia federală), Darren Campbell, a prezetat vineri o cronologie a amplei urmăriri care a avut loc cu o săptămână în urmă în Noua Scoţie (est) şi care s-a încheiat după 13 ore, când suspectul a fost ucis prin împuşcare.

Motivaţiile atacatorului rămân în continuare un mister, a declarat Darren Campbell.

Însă agresarea, sâmbătă seara (ora locală), de către atacator a partenerei sale, care a reuşit să-i scape şi a petrecut noaptea ascunzându-se afară, ”ar putea foarte bine să fi fost catalizatorul acestui lanţ de evenimente”.

Această femeie este cea care a informat poliţia, duminică dimineaţa (ora locală), cu privire la faptul că suspectul purta o uniformă a Jandarmeriei Regale şi că se deplasa cu o fostă maşină de patrulare din colecţia sa.

Faptul că femeia a reuşit să scape după ce a fost ”atacată” în mod violent poate că l-a înfuriat pe atacator, a sugerat poliţistul.

Suspectul ucis prin împuşcare a fost identificat ca fiind Gabriel Wortman, un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani.

Femeia ”avea informaţii-cheie care ne permiteau să înţelegem mai bine” cine era suspectul, a subliniat Darren Campbell.

Atacatorul a ucis 13 persoane prin împuşcare şi a incendiat case în sătucului Portapique, situat pe malul Golfului Fundy.

Poliţia a instituit un perimetru de patru kilometri pătraţi în jurul satului, pentru a încerca să-l oprească pe suspect.

Însă acesta ar fi reuşit să fugă şi să-şi continue goana sângeroasă conducând pe un câmp şi trecând, cu ajutorul deghizării, de un baraj al poliţiei la volanul unei fostei maşini GRC.

”Nu-mi pot imagina circumstanţe mai oribile decât să cauţi pe cineva care îţi seamănă”, a declarat Darren Campbell.

Acest lucru ”a complicat evident lucrurile” şi i-a dat suspectului un ”avantaj” asupra poliţiei şi ”oricărei persoane cu care s-a întâlnit”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.