Guvernul va deconta cheltuielile cu alocaţia de hrană şi indemnizaţia de cazare a personalului aflat în izolare la locul de muncă, fiind vorba de angajaţii din centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, din cele pentru copii şi adulţi, cu sau fără dizabilităţi. Suma alocată de Executiv în acest sens este de peste 15,6 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MInisterul MUncii a anunţa, vineri, printr-un comunicat de presă, că Guvernul a alocat suma de 15.638.000 lei pentru plata cheltuielilor cu alocaţia de hrană (10.065.000 lei) şi cu indemnizaţia de cazare (5.573.000 lei) pentru personalul aflat în  izolare preventivă la locul de muncă în serviciile sociale rezidenţiale publice şi private.

Sumele sunt destinate angajaţilor din centrele rezidenţiale de  îngrijire  şi  asistenţă  a  persoanelor vârstnice, din cele pentru copii şi adulţi, cu sau fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile aflate în izolare preventivă la locul de muncă.

“Alocaţia de hrană se acordă tuturor furnizorilor de servicii sociale care aplică măsura de izolare preventivă la locul de muncă, inclusiv celor organizaţi la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor. Decontarea cheltuielilor se face în baza solicitării furnizorului public sau privat de servicii sociale sau, după caz, a unităţii administrativ-teritoriale care a asigurat hrana personalului izolat preventiv şi a listelor nominale cu persoanele aflate în izolare preventivă, stabilite prin decizia conducătorului furnizorului de servicii sociale”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că şi în cazul cheltuielilor cu indemnizaţia de cazare este necesar ca unităţile administrativ-teritoriale care au pus la dispoziţia furnizorului public sau privat de servicii sociale spaţii de cazare în proximitatea acestuia, pe raza localităţii în care îşi desfăşoară activitatea serviciul social sau în localităţile limitrofe să trimită o solicitare pentru decontare, precum şi lista nominală a persoanelor care au beneficiat de cazare.

Valoarea indemnizaţiei de cazare este de maximum 90 lei de persoană, iar cea a alocaţiei de hrană este de 16,6 lei/persoană, la acelaşi nivel cu alocaţia de hrană care se acordă beneficiarilor din centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu sau fără dizabilităţi, ori pentru persoane vârstnice.

Termenul prevăzut pentru decontarea cheltuielilor este de maximum 10 zile lucrătoare.

Banii provin din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.