Prinţesa Leonor şi infanta Sofía, fiicele regelui Felipe VI, au transmis joi seară un mesaj video, adresat în special copiilor, în care evidenţiază „imensa dificultate” prin care trec Spania şi alte ţări în această perioadă şi în care mulţumesc tuturor celor care luptă împotriva Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spania este ţara europeană cu cele mai multe cazuri de Covid-19 înregistrate - peste 213.000. De la începutul epidemiei aici au fost raportate mai mult de 22.100 de decese.

„Toţi sunteţi importanţi. Mulţumim”, a spus prinţesa de Asturias adresându-se „tuturor persoanelor care îi ajută şi îi îngrijesc pe ceilalţi”.

În mesajul înregistrat la Palatul Zarzuela, infanta Sofía şi-a exprimat dorinţa ca „toate acestea să treacă repede”.

Prinţesa Leonor a amintit că, „la fel ca milioane de copii”, ea şi sora ei nu au mai mers la şcoală de mai mult de o lună şi că încearcă „să continue viaţa în cel mai bun mod posibil”.

„Nu trebuie să fi mare pentru a realiza imensa dificultate” prin care trec Spania şi alte ţări din cauza Covid-19, a spus infanta Sofía, în timp ce moştenitoarea tronului a deplâns faptul că există oameni care „trec prin momente foarte grele”, precum mulţi copii „care şi-au pierdut rudele”. Ele au transmis o îmbrăţişare tuturor.

 

Casa Regală a transmis mesajul video de 40 de secunde, joi seară, la ora locală 20.00, moment în care - zilnic - mii de spanioli ies la ferestre şi aplaudă personalul sanitar şi alţi lucrători pentru munca lor.

Aceasta a fost prima apariţie a prinţesei Leonor şi infantei Sofía de la decretarea stării de urgenţă în Spania, potrivit TVE. Tot joi, cu ocazia Zilei internaţionale a Cărţii, ele au citit din „Don Quijote”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.