Tabloul "Cap de copil" de Gheorghe Petraşcu, furat din casa fostului lider PSD Marian Vanghelie, a fost recuperat de poliţişti în urma cercetărilor făcute. Cei trei bărbaţi reţinuţi ca suspecţi de furt calificat în acest caz au fost arestaţi preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Ilfov au recuperat un tablou despre care există date că a fost sustras din locuinţa persoanei vătămate, situată în satul Ghermăneşti, judeţul Ilfov, în noaptea de 20/21 ianuarie, a transmis Poliţia Judeţeană Ilfov.
 
De asemenea, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Buftea a dispus arestarea preventivă a celor trei persoane reţinute pentru furt calificat în acest caz.
 
Miercuri, trei bărbaţi, cu vârste între 40 şi 48 de ani, membri ai unei grupări specializate în furturi din locuinţe, au fost reţinuţi de poliţiştii din Ilfov în cazul spargerii casei fostului lider PSD Marian Vanghelie din localitatea Ghermăneşti. Din locuinţa acestuia, au fost furate bijuterii, ceasuri şi tabloul "Cap de copil" de Gheorghe Petraşcu, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.
 
Poliţia Judeţeană Ilfov anunţa că, miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut patru percheziţii la domiciliile membrilor unei grupări specializate în furturi din locuinţă, trei percheziţi fiind în Bucureşti şi una în judeţul Teleorman.
 
"În fapt, în noaptea de 20/21 ianuarie a.c., în jurul orelor 03:30, persoana vătămată a sesizat faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns prin forţarea unei ferestre din material pvc, în locuinţa sa din satul Ghermăneşti, Staţiunea Snagov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv bijuterii, ceasuri şi un tablou, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro", arăta sursa citată.
 
În urma investigaţiilor, s-a stabilit că fapta a fost comisă de membrii unei grupări infracţionale specializată în furt din locuinţe, care acţionau de regulă la pont şi cu precădere în dauna persoanelor ce dispun de sume mari de bani. Totodată, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri, respectiv suma de 7.300 de lei, ceasuri şi bijuterii, în vederea continuării cercetărilor.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, activitatea de urmărire penală efectuându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Fostul lider PSD Marian Vanghelie spunea că a fost spartă casa sa situată în localitatea Ghermăneşti, acesta reclamând, printre altele, furtul tabloului ”Cap de copil” de Gheorghe Petraşcu, dispariţia a două ceasuri, a unor butoni şi a unor bijuterii.

Marian Vanghelie spunea că el nu era acasă când a fost comis furtul, dar că erau acasa soţia sa, copilul şi soacra, ceea ce i se pare foarte îngrijorător. Tocmai din acest motiv, fostul primar al sectorului 5 afirma că îşi doreşte ca persoanele care i-au intrat în casă să fie prinse.

El preciza că poliţiştii au vizionat imaginile de pe camerele de luat vederi şi că desfăşoară cercetări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.