Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că România are o capacitate de testare pentru coronavirus mai mare decât numărul de teste care se realizează. Capacitatea de testare în prezent ste de 8.000 de teste pe zi, în 61 de centre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a făcut, joi, o vizită la Institutul Cantacuzino, iar la final a explicat că unitatea are o capacitate de testare pentru coronavirus de 500 de teste pe zi, dar poate fi suplimentată, la nevoie, până la 1.000 de teste pe zi.

”Echipa de aici a solicitat să intre în echipa de pregătire a celor care urmează să opereze noi centre de tip PCR”, a sus Orban.

Întrebat care este capacitatea de testare a România, premierul a precizat: ”Capacitatea este mult mai mare decât numărul de teste care se efectuează. Capacitatea nominală este de 8000 de teste în 61 de locaţii. Oiectivul nostru este să creşte în contnuare, astfel încât să putem testa oricât este necesar, în funcţie de protocol”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până miercuri, la ora 13.00, la nivel naţional, au fost prelucrate 106.357 de teste.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.