Air France-KLM este aproape de un acord cu guvernul francez pentru un program de salvare de 10 miliarde de dolari, după ce autorităţile au acceptat să mărească gaanţiile pentru împrumuturile necesare pentru ca operatorul aerian să reziste în perioada crizei provocate de pandemia de coronavirus, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parisul este dispus să garanteze 90% din împrumuturile bancare pentru Air France, în loc de oferta iniţială de 70%, au spus două surse apropiate situaţiei. Publicaţia La Tribune s scris prima despre majorarea garanţiilor de către statul francez.

Reprezentanţii Air France-KLM şi cei ai Ministerului francez de Finanţe au refuzat să comenteze.

Companii aeriene mari, între care grupul german Lufthansa, negociază cu guvernele acorduri de susţinere financiară, din cauza problemelor întâmpinate dun caua măsurilor de izolare impuse de autorităţi şi a incertitudinilor profunde legate de perspectiva retdresării după atenuare pandemiei.

Pachetul total de sprijin pentru grupul franco-olandez Air France-KLM se ridică la aproximativ 10 miliarde de euro, au spus sursele.

Pe lângă împrumuturile bancare garantate, Air France va obţine probabil şi finanţare de urgenţă din partea guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.