În Franţa, apelurile la numărul de urgenţă 119 pentru copii aflaţi în pericol au crescut cu 89% săptămâna trecută după mai mult de o lună de izolare din cauza epidemiei de coronavirus, a indicat miercuri Adrien Taquet, secretar de stat pentru protecţia minorilor, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu 89% este procentul cu care a crescut numărul de apeluri la 119 săptămâna trecută", a declarat acesta. "Acest lucru nu ne surprinde, este semnalul creşterii violenţelor în timpul acestei perioade de izolare. Dar vreau să văd şi un barometru al vigilenţei sporite" în ceea ce priveşte violenţele împotriva copiilor, a comentat Adrien Taquet. 

În medie, la numărul de urgenţă 119 sunt primite 700 de apeluri pe zi. 

De la începutul lui aprilie, pentru a răspunde riscurilor de creştere a violenţelor domestice din cauza izolării, linia telefonică a fost dublată de un serviciu de semnalare prin internet: allo119.gouv.fr. 

Acest dispozitiv, destinat victimelor care nu se pot izola pentru a telefona după ajutor, primeşte în fiecare săptămână mai mult de 200 de sesizări, a precizat Adrien Taquet.

Se estimează că, în Franţa, un copil moare la fiecare cinci zile ca urmare a violenţelor domestice şi în fiecare an aproape 52.000 de minori sunt victimele violenţelor, relelor tratamente sau abandonului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.