Preşedintele francez Emmanuel Macron a subliniat miercuri, într-o convorbire la telefon cu premierul australian Scott Morrison, că nu este momentul să se deschidă o anchetă cu privire la atitudinea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) faţă de epidemia noului coronavirus, au declarat miercuri surse de la Palatul Elysée pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului francez a recunoscut că au existat probleme la început, dar consideră că ”urgenţa este coeziunea şi nu este momentul să vorbim despre asta acum”, potrivit acestor surse.

Macron a reiterat necesitatea transparenţei, potrivit surselor citate.

Scott Morrison a pledat în favoarea deschiderii unei anchete internaţionale - în convorbiri la telefon cu liderii american, Donald Trump, francez şi german Angela Merkel, a anunţat Guvernul australian.

Trump a suspendat contribuţia financiară americană la bugetul OMS, pe care o acuză că este prea ”centrată asupra Chinei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.