Opt bebeluşi şi copii mici de la un centru de primire din Tokyo au fost testaţi pozitiv cu covid-19, contaminaţi de către unul dintre supraveghetori, a anunţat miercuri structura care administrează centrul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii bolnavi - care nu prezintă febră mare, potrivit presei japoneze - au fost spitalizaţi ca măsură de prevenţie.

Ceilalţi 21 de copii din centru - testaţi negativ - rămân sub supravegehre, potrivit Spitalului Central Tokyo Saiseikai, însărcinat cu centrul în care sunt primiţi orfani sau copii victime ale unor abuzuri şi neglijenţei.

Un membru al echipei de supraveghetori a fost testat pozitiv cu noul coronavirus joi, ceea ce a declanşat măsuri de depistare a tuturor copiilor, a precizat spitalul într-un comunicat, fără să ofere alte detalii.

Întregul personal s-a plasat în autoizolare şi este supus depistării, precizează spitalul în comunicat.

Japonia a reuşit să evite un val de contagiune comparabil celui din alte ţări industrializate, însă arhipelagul înregistrează câteva cazuri în structuri medicale în care covid-19 s-a transmis în interior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.