Germania urmează să preia costurile cu îngrijirea pacienţilor europeni cu covid-19 şi care necesită o asistenţă respiratorie pe care i-a primit în spitalele sale, a anunţat luni Guvernul german, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costrurile acestei preluări în grijă a acestor pacienţi ar urma să atingă aproximativ 20 de milioane de euro, a precizat ministrul Sănătăţii Jens Spahn înainte să participe la o şedinţă a Consiliului de Miniştri pe tema crizei noului coronavirus.

”Germania va plăti costurile preluării pacienţilor” europeni, ”pentru că este vorba despre concepţia noastră a solidarităţii europene”, a declarat el.

Berlinul a preluat până în prezent ”peste 200 de bolnavi de coronavirus” europeni şi are ”capacitatea, dacă este nevoie, să primească şi mai mulţi”, a anunţat ministrul.

Mai puţin afectată decât vecinii săi de pandemie şi beneficiind de mai multe locuri la reanimare, Germania a primit în ultimele săptămâni pacienţi europeni - inclusiv francezi şi italieni - pentru a uşura sistemele spitaliceşti ale vecinilor.

Acest anunţ a fost făcut în contextul în care această ţară îşi redeschide începând de luni magazinele cu o suprafaţă de până în 800 de metri pătraţi, în cadrul unei ridicări treptate a măsurilor de izolare.

Epidemia de covid-19 în Germania se află de-acum ”sub control şi (este) gestionabilă”, şi-a exprimat satisfacţia vineri Spahn.

Germania număara luni 141.672 de contaminări cu noul coronavirus înregistrate oficial - 1.175 în ultimele 24 de ore - şi 4.404 morţi, potrivit unui ultim bilanţ prezentat de Institutul de boli infecţioase Robert Koch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.