Infracţionalitatea din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018, a anunţat luni şeful Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu. Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Alexandru Scurtu a precizat că intervenţiile se desfăşoară după două principii: sunt graduale, iar forţa e folosită proporţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Vasilescu: Toleranţa faţă de cei care încalcă legea este zero

”Din analizele realizate rezultă că infracţionalitatea sesizată a scăzut de sărbători cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018. În ultimele 72 de ore Poliţia a fost la datorie şi au acţionat 14.000 de poliţişti în sistem integrat. Pentru menţinerea climatului de ordine poliţiştii au acţionat la aproape 10.000 de evenimente, 8.500 au fost sesizate prin 112”, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu.

În cazul faptelor comise cu violenţă se înregistrează o scădere cu 47% faţă de anul trecut şi de 21% fţă de 2018.

Polţiştii au dat 24.000 de sancţiuni, peste 14.000 pentru nerespectarea ordonanţelor militare.
”Vreau să asigur cetăţenii că Poliţia are capacitatea operaţională şi forţa de a îndeplini toate misiunile încredinţate. Obiectivul nostru este de a fi alături de oameni pentru că tuturor ne este greu, dar putem face faţă prin respect reciproc”, a declarat Vasilescu, subliniind că toleranţa faţă de cei care încalcă legea este zero.
 
Conform şefului Poliţiei Române, în Hunedoara, unde poliţiştii au fost atacaţi, au fost arestate preventiv 4 persoane, în Braşov, au fost reţinute 8 persoane, iar în Capitală 11, în urma incidentelor de stradă.
”Au fost aplicate peste 50 de sancţiuni celor care au participat la aceste evenimente, dar verificărle sunt în curs şi toţi vor fi traşi la răspundere - contravenţional sau penal, după caz”, a precizat Vasilescu.
 
Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale: Intervenţia se realizează prin respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitatea folosirii forţei
 
La rândul său, chestorul de poliţie Alexandru Scurtu, şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale , a precizat că forţele structurilor de acţiuni speciale au intervenit în funcţie de fiecare situaţie, în funcţie de numărul forţelor de ordine, iar echipajele de intervenţie au fost prezente şi vor fi prezente, scopul lor fiind impunerea legii şi protejarea vietii. 
„Când evenimentul degenerează într-o manifestare violentă, sunt chemate în sprijin echipele de acţiuni speciale. (...) pentru reducerea elementelor turbulente. În toate cazurile intervenţia se realizează prin respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitatea folosirii forţei” a afirmat şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Alexandru Scurtu.
 
Inspectorul general al Jandarmeriei Române: Mulţumim cetăţenilor de bună credinţă care respectă prevederile legale
 
Inspectorul general al Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu a declarat că a fost nevoie de o mobilizare exemplară a Jandarmeriei.
”În ultimele 72 de ore, Jandarmeria a acţionat cu o medie zilnică de 8000 de jandarmi la nivel naţional”, a explicat Enescu.
Jandarmeria a aplicat în acest interval 3000 de sancţiuni în valoare de 5000 de lei şi a sesizat comiterea a 15 infracţiuni.
”Mulţumim cetăţenilor de bună credinţă care respectă prevederile legale”, a afirmat Enescu.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.